Centraal clearinghouse voor Belgische energiemarkt wordt in september 2018 gelanceerd

Woensdag 19 april 2017 — De lancering van het gemeenschappelijk clearinghouse voor de Belgische energiemarkt wordt uitgesteld van januari naar september 2018

Dat clearinghouse, een centraal datasysteem dat een makkelijke uitwisseling van verbruiksgegevens voor alle gezinnen en bedrijven tussen distributeurs en leveranciers mogelijk zal maken, zal vanaf die datum de aparte datasystemen bij alle distributienetbeheerders vervangen.

Alle betrokkenen, ook duurzame energieleverancier Eneco, vinden het uitermate belangrijk dat het nieuwe datasysteem perfect werkt. Een perfecte werkende stroom van gegevensuitwisseling zorgt immers voor een vlekkeloze communicatie en informatie naar de klanten.

Het spreekt voor zich dat de huidige, afzonderlijke datasystemen blijven functioneren tot de centrale databank in september 2018 in gebruik wordt genomen. De klanten zullen hiervan geen nadelig effect ondervinden.

Ook op de timing voor het uitrollen van de digitale energiemeters in Vlaanderen vanaf 2019 heeft de nieuwe lanceerdatum van het gemeenschappelijk datasysteem geen impact.