Eneco KidsRide 2015

Maandag 27 juli 2015 — Bij de Eneco Tour, die in de tweede week van augustus wordt gehouden, staan niet alleen de allerbeste profwielrenners aan de start. In elke Nederlandse en Belgische finishplaats gaan jonge wielerfans weer meedoen aan de Eneco KidsRide, een sportieve uitdaging voor kinderen tussen 7 en 12 jaar. Aan de deelname zijn voor de kinderen geen kosten verbonden. Aanmelden als deelnemer kan op de website van de Eneco Tour, http://www.enecotour.com/

Samen met meervoudig olympisch & wereldkampioene Leontien Zijlaard-van Moorsel en Miss Eneco Tour, Felice Dekens, fietsen maximaal 200 kinderen als een echt peloton, het laatste stuk van het officiële wedstrijdparcours (zo’n 8 km). De deelnemertjes zullen net zoals de profs over de finishlijn rijden, aangemoedigd door  het publiek op de tribunes. Daarna worden ze beloond met een medaille en kunnen ze met Leontien en Felice op de foto.

De KidsRide wordt in België gereden op: woensdag 12 augustus - Ardooie, zaterdag 15 augustus – Houffalize en tenslotte de laatste KidsRide van 2015 op zondag 16 augustus – Geraardsbergen.

Eneco organiseert de KidsRides om het fietsen bij de jeugd onder de aandacht brengen met als doel hen te stimuleren om wat vaker de fiets te pakken. Fietsen is goed voor onszelf en goed voor het milieu.

Na elke KidsRide sturen wij een verslag met foto’s naar de lokale/regionale media. Maar u kunt natuurlijk ook langs komen en een reportage maken.

Voor meer informatie:

Cor de Ruijter, woordvoerder Eneco
cor.deruijter@eneco.com
T +31 (0)6 53223587