Eneco krijgt grote onderscheiding van Greenpeace

Inzet op groene en lokale stroom beloond met hoge score

Eneco krijgt van Greenpeace opnieuw een hoge score voor haar beleid op het vlak van duurzaamheid. Daardoor blijft Eneco de groenste van alle grote energieleveranciers. Greenpeace analyseert niet alleen de herkomst van de aangeboden stroom, maar ook het investeringsbeleid. Met 16/20 laat het de traditionele energieleveranciers ver achter zich.

Voor studenten is het academiejaar nog maar net begonnen, maar Eneco heeft alvast opnieuw een grote onderscheiding gekregen van Greenpeace. Dat heeft de energieleverancier vooral te danken aan de grote hoeveelheid groene energie waarmee ze haar meer dan 1 miljoen klanten bedient. Eneco is met meer dan 260.000 zonnepanelen de grootste zonne-energieproducent van het land, is eigenaar van 96 windmolens op land en aandeelhouder van Norther, het grootste offshore windpark van het land. De Europese productiecapaciteit van 1769 megawatt via wind en 213 megawatt via zon levert volgens Greenpeace een score van 16/20 op.

De score van Greenpeace is een erkenning van ons duurzaam energiebeleid en moedigt ons aan om nog meer te investeren in groene energieproductie. We streven ernaar om aan al onze klanten werkelijk duurzame energie te leveren. Dat betekent afkomstig van hernieuwbare bronnen, lokaal geproduceerd en zo mogelijk samen met onze klanten.”

Christophe Degrez, CEO Eneco België

Beloftevolle investeringen

Eneco wil  evenveel groene stroom in België opwekken via zon en wind als wat ze levert aan haar klanten. En dat in tegenstelling tot sommige andere leveranciers, die er genoegen mee nemen om alleen groenestroomcertificaten aan te kopen in het buitenland om hun stroom als groen te kunnen verkopen. Het evenwicht werd al een eerste keer bereikt in 2016, waarna Eneco een andere energieleverancier overnam met de bedoeling om ook die nieuwe klanten over te zetten naar 100% groene en lokaal opgewekte stroom. Daardoor valt de score iets lager uit dan vorige jaren, maar Eneco behoudt een ruime voorsprong op de traditionele energieleveranciers. Eneco heeft tot doel om in 2025 al zijn klanten niet alleen duurzame maar ook lokaal geproduceerde stroom te gaan leveren.

"Eneco krijgt een hoge score omdat het bedrijf resoluut kiest voor hernieuwbare energie. Als vrij grote leverancier en producent draagt het bedrijf hierdoor fors bij aan de energietransitie."

Greenpeace, op www.mijngroenestroom.be

Het investeringsbeleid van Eneco mikt op de verhoging van haar productiecapaciteit via zon en wind tot 830 gigawattuur aan elektriciteit, wat meetelt in de score van Greenpeace. Dat investeringsbeleid wordt onverkort verder gezet. Toekomstige ontwikkeling in wind en zon zal ervoor zorgen dat Eneco de doelstelling van 2025 ook daadwerkelijk zal halen.

“Duurzaam, decentraal en samen: dat zijn de pijlers van ons energiebeleid. Een groot deel van het huidig Belgisch productiepark is over zijn houdbaarheidsdatum en daardoor compleet onbetrouwbaar geworden. De recente commotie rond het stroomtekort toont aan dat we dringend een versnelling hoger moeten schakelen in de energietransitie. Eneco wil bedrijven stimuleren om na te denken over hun energiebeleid en zet haar expertise graag in om de Belgische energiemarkt te verduurzamen.”

Christophe Degrez

Contacteer ons
Mark Van Hamme Eneco België
Mark Van Hamme Eneco België
Over Eneco

Eneco België is een duurzame energie-onderneming die zich richt op de productie en de levering van gas en elektriciteit uit hernieuwbare bronnen zoals zon en wind. Eneco is een toonaangevende speler in de levering en productie van hernieuwbare energie en een van de grootste spelers in de windsector met meer dan 1.000 MW hernieuwbare productiecapaciteit in België, Nederland, Frankrijk, Duitsland en het Verenigd Koninkrijk. Eneco is reeds sinds 2011 actief op de Belgische consumentenmarkt en heeft de ambitie om 100% duurzame energie te leveren die opgewekt is op Belgische bodem via 96 windturbines en nu al 260.000 zonnepanelen. Het bedrijf bouwt ook Norther, het grootste windpark voor de Belgische kust. In totaal levert Eneco België al groene stroom en gas aan meer dan 1,1 miljoen residentiële aansluitingen en 55.000 zakelijke aansluitingen. Eneco biedt grote en betrouwbare investeringsopportuniteiten voor burgers en voor de lokale gemeenschap dankzij diverse investeringsprogramma’s dat het heeft lopen. Dit gaat van crowdfunding, obligaties en directe participatie via coöperatieven. Eneco zet in op een Nieuwe – volledig duurzame – Wereld en gaat daarbij verder dan het opwekken en verdelen van duurzame stroom. Het bedrijf zet ook in op energie-efficiëntie via isolatieprojecten, zonnepanelen, energie-opslag, elektrische laadpalen en andere innovatieve producten en diensten. Eneco België werkt met meer dan 340 medewerkers en is gevestigd in Mechelen, Gent en Waver.

Meer info op www.eneco.be

Eneco
Battelsesteenweg 455i
2800 Mechelen