Eneco winnaar van Belgische Energie- en Milieuprijs voor zijn duurzame energieklassen

Energieleverancier legt in lagere scholen uit hoe duurzame energie werkt

De duurzame energieleverancier Eneco heeft gisteravond de Belgische Energie- en Milieuprijs in de wacht gesleept. Eneco wint de prijs in de categorie “Sustainable Education” voor het lessenpakket dat het aanbiedt in lagere scholen. Daarmee leren we kinderen om zuinig om te gaan met energie, en leggen we hen uit hoe energie werkt. De duurzame energieklassen bereikten in Wallonië al 1.500 leerlingen en komen in september naar Vlaanderen.

“We zijn zeer blij met deze erkenning voor onze inspanningen om samen te werken met de gemeentes, de scholen en bewoners om de bewustmaking rond hernieuwbare energie te bevorderen. De duurzame energielessen passen in onze visie om mensen te leren omgaan met energie: samen gaan we voor duurzaam.”

Miguel de Schaetzen, CEO Eneco Wind Belgium

Wat is energie? Waar komt energie vandaan? Wat is duurzame energie? Hoe kan je energie besparen? En hoe ziet de energie van de toekomst eruit? Het zijn enkele van de vragen die in de duurzame energielessen van Eneco aan bod komen. Eneco toert met het lessenpakket de scholen in Wallonië rond, met focus op de gemeenten waar de energieproducent haar windmolens bouwt.

“We vinden het ontzettend belangrijk om kinderen uit te leggen hoe windenergie werkt en wat het belang is van duurzame energie. Zo tonen we ons als een betrokken buurman, want we kiezen er resoluut voor om de dialoog aan te gaan. Zo willen we kinderen en volwassenen zo goed mogelijk informeren wanneer we bijvoorbeeld windprojecten bouwen, net omdat buurtbewoners vaak ongerust zijn omdat ze niet goed geïnformeerd zijn. Bij onze windmolens in Ciney stippelden we bijvoorbeeld een educatieve wandelroute uit waar wandelaars informatie krijgen.”

Miguel de Schaetzen

Eneco gaat als pionier in de verduurzaming van België vanaf september verder dan alleen maar de gemeenten waar het windturbines bouwt. Ook in Vlaanderen gaan dan de duurzame energieklassen van start. Bedoeling is om in het vijfde en zesde leerjaar van Vlaamse scholen les te geven over de effecten van de opwarming van de aarde en de manieren om die tegen te gaan. Eneco gaat niet alleen zélf de scholen rond, met het eigen personeel als ambassadeurs, maar biedt de lessen ook als pakket aan voor leerkrachten die les willen geven over duurzaamheid en groene energie.

Contacteer ons
Mark Van Hamme Eneco België
Mark Van Hamme Eneco België
Over Eneco

Eneco België is een duurzame energie-onderneming die zich richt op de productie en de levering van gas en elektriciteit uit hernieuwbare bronnen zoals zon en wind. Eneco is een toonaangevende speler in de levering en productie van hernieuwbare energie en een van de grootste spelers in de windsector met meer dan 1.000 MW hernieuwbare productiecapaciteit in België, Nederland, Frankrijk, Duitsland en het Verenigd Koninkrijk. Eneco is reeds sinds 2011 actief op de Belgische consumentenmarkt en heeft de ambitie om 100% duurzame energie te leveren die opgewekt is op Belgische bodem via 96 windturbines en nu al 260.000 zonnepanelen. Het bedrijf bouwt ook Norther, het grootste windpark voor de Belgische kust. In totaal levert Eneco België al groene stroom en gas aan meer dan 1,1 miljoen residentiële aansluitingen en 55.000 zakelijke aansluitingen. Eneco biedt grote en betrouwbare investeringsopportuniteiten voor burgers en voor de lokale gemeenschap dankzij diverse investeringsprogramma’s dat het heeft lopen. Dit gaat van crowdfunding, obligaties en directe participatie via coöperatieven. Eneco zet in op een Nieuwe – volledig duurzame – Wereld en gaat daarbij verder dan het opwekken en verdelen van duurzame stroom. Het bedrijf zet ook in op energie-efficiëntie via isolatieprojecten, zonnepanelen, energie-opslag, elektrische laadpalen en andere innovatieve producten en diensten. Eneco België werkt met meer dan 340 medewerkers en is gevestigd in Mechelen, Gent en Waver.

Meer info op www.eneco.be

Eneco
Battelsesteenweg 455i
2800 Mechelen