Kids gaan als eerste over finish in Ardooie

Ruim 100 kinderen rijden op wielerparcours van de Eneco Tour

Woensdag 21 september 2016 — Woensmiddag stonden meer dan 100 kinderen (7 t/m 12 jaar) aan de start van de Eneco KidsRide in Ardooie. Allemaal in speciale rode shirts die zij kregen voor hun race en uiteraard met een helm op. 

Om 13.30 uur werd het startsein voor de KidsRide gegeven waarna alle kinderen op de pedalen gingen. Dat ging onder leiding van Nederlands voormalig Olympisch en Wereldkampioene Leontien Zijlaard Van Moorsel en Felice Dekens, die dit jaar voor de vijfde maal optreedt als miss Eneco Tour. Uiteraard werden de fietsende Kids aangemoedigd door de vele supporters achter de reclameborden. Na een tocht van zo’n 7 kilometer kwamen de kinderen bij de finish op de Stationstraat. Ieder op zijn tijd, afhankelijk van de snelheid die kon worden ontwikkeld.

Alle kinderen vermaakten zich met het fietsen, maar ook in een speciale ruimte (Kidsarea) waar ze voor en na de rit allerlei fietsspellen konden doen. Zij kregen daar van Leontien als beloning voor hun deelname een speciale medaille ter herinnering. De KidsRide in Ardooie is de derde in een reeks. In alle Nederlandse en Belgische finishlocaties van de Eneco Tour worden deze week KidsRides georganiseerd. Na Ardooie is er donderdag een KidsRide in Sint Pieters Leeuw.

Eneco organiseert de KidsRide bij de Eneco Tour om het fietsen bij de jeugd onder de aandacht brengen en te stimuleren om wat vaker de fiets te pakken.

Eneco Groep richt zich op het besparen van energie, het samen met klanten bewerkstelligen van het opwekken van duurzame energie en het leveren van schone energie. Eneco is sponsor van de Eneco Tour.