Kids testen parcours van profs in Eneco Tour

40 kinderen rijden op wielerparcours van Eneco Tour in Lanaken

Zaterdag 24 september 2016 — Zaterdagmiddag stonden ruim 40 kinderen (6 t/m 12 jaar) met hun fiets aan de start van de Eneco KidsRide in Lanaken. Aangekleed met rode KidsRide-shirts die zij van Eneco kregen voor hun race of in hun eigen shirt en uiteraard allemaal met een helm op.

Om 14.30 uur werd het startsein voor de KidsRide gegeven waarna alle kinderen op de pedalen gingen. Dat ging onder leiding van Nederlands voormalig Olympisch en Wereldkampioene Leontien Zijlaard Van Moorsel en Felice Dekens, die dit jaar voor de vijfde maal optreedt als miss Eneco Tour. Na een tocht van zo’n 5 kilometer kwamen de kinderen in de buurt van de finish bij het Kerkplein waar ze in een langgerekt lint over de streep gingen. Uiteraard werden de fietsende Kids aangemoedigd door de vele supporters achter de reclameborden.

Alle kinderen vermaakten zich met het fietsen, maar ook in een speciale ruimte (Kidsarea) waar ze voor en na de rit allerlei fietsspellen konden doen. Zij kregen daar van Leontien als beloning voor hun deelname een speciale medaille ter herinnering. De KidsRide in Lanaken is de zesde in een reeks. In alle Nederlandse en Belgische finishlocaties van de Eneco Tour worden KidsRides georganiseerd. Zondag is de laatste KidsRide van 2016 in Geraardsbergen.

Eneco organiseert de KidsRide bij de Eneco Tour om het fietsen bij de jeugd onder de aandacht brengen en te stimuleren om wat vaker de fiets te pakken.

Eneco Groep (http://www.eneco.be) richt zich op het besparen van energie, het samen met klanten bewerkstelligen van het opwekken van duurzame energie en het leveren van schone energie.